De titel van een film uit 2007, waarin twee kamergenoten op de afdeling oncologie van het ziekenhuis besluiten om een lijstje te maken van de dingen die ze nog willen doen in hun leven voordat ze zullen sterven: een vrije val met een parachute? Gedaan! Met een race-auto over een circuit racen? Gedaan! Naar de pyramides van Egypte? Gedaan!

Sinds 2007 is de term “bucket-list” gemeengoed geworden: de dingen die je nog graag wilt doen voordat je sterft..
Nu zijn het niet alleen vakantietripjes of concerten die op de bucket-lists van mensen staan.

Twee jaar geleden kondigde Tesla- baas Elon Musk aan, dat je – voor een aanzienlijk bedrag- een reis naar Mars kon maken.
Het zou een enkele reis worden, want de trip duurt maar liefst zeven maanden en, eenmaal daar aangekomen is er geen brandstof om de raketten voor de terugtocht te starten. Je bent daarom gedoemd om je verdere leven door te brengen in een soort ruimte-tent op de Rode Planeet. Je kunt verder nergens heen. Er zijn geen bioscopen, geen cafés, geen zonnige stranden en geen lommerrijke bossen. Wie wil daar nu heen?
Tot mijn verbijstering bleken er meer dan 200.000 mensen te zijn die het aanmeldingsformulier hadden ingevuld.
Wat zijn dat voor mensen? Zijn zij levensmoe? Willen zij al hun schepen achter zich verbranden? Zijn het avonturiers die nergens bang voor zijn?

Daarom volgt er een grondige selectieprocedure, zodat slechts een handvol kandidaten overblijft. Men verwacht dat er nu nog minstens tien lange jaren voor nodig zijn voordat de eerste mens zal landen op Mars.
Hoe moeilijk en hoe kostbaar is zo’n onderneming. Er worden astronomische (!) bedragen gespendeerd aan dit mega-project, terwijl er op onze planeet nog steeds miljoenen gebukt gaan onder ziektes en armoede. En dan vraagt een gewoon mens zich natuurlijk steeds af: waar is dat allemaal goed voor? Waarom naar Mars?

Toen ik ruim een jaar geleden te horen kreeg dat mijn leven wel eens snel tot een einde zou kunnen komen vroegen mijn kinderen naar mijn ‘bucket-list’ .
En, tot hun verbazing, was mijn antwoord: dat ik nog een keer met jullie moeder met vakantie zou kunnen naar de plek waar we alle jaren heen gingen.
Ik had geen behoefte aan verre reizen of gevaarlijke ondernemingen. Want ik was mij bewust van het feit dat er een hele andere ruimte-reis in het verschiet lag. Bij Christus’ wederkomst zullen we weggevoerd worden op de wolken om zo de Heer tegemoet te gaan in de lucht. (1 Thess. 4:17)
Niet naar Mars, ook niet naar de maan, maar naar Hem!
Vrije Evangelische Gemeente
Dronten
Home   |   Contacts                                                                                                                                                    

         Copyright © 2015
THE
BUCKET LIST
GO TO HEAVEN.